SALDO KARTUPEĻU HUMUSS AR BURRATU
Lai iepriecinātu saimnieces ar modernām, viegli pagatavojamu ēdienu receptēm “Smiltenes piens“ ir priecīgs uzsākt sadarbību ar pavārgrāmatu autori Signi Meirāni. Pamēģiniet – Saldo kartupeļu humuss ar Smiltenes burratu.
Izejvielas
- 350 g nomizoti saldie kartupeļi, nelielos gabaliņos
- 5 notīrītas ķiploka daiviņas, saspiestas
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari, pēc garšas
- 1 ēd.k. smalki sakapāta rozmarīna
- 1/3 tējk. kūpinātas paprikas
- 20 ml vīnogu kauliņu eļļas
- 240 g nokāsti konservēti turku zirņi (šķidrumu pataupi)
- 1/4 tējk. malta kumīna
- 1 ēd.k. tahini (ja nav, var izmantot mandeļu sviestu)
- 20 ml olīveļļas humusam
- Smiltenes burrata
- olīveļļa un baziliks pasniegšanai
Pagatavošana
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Samaisi kartupeļus ar eļļu, ķiplokiem, rozmarīnu, pipariem, sāli un papriku. Liec cepties, kamēr zeltaini (kādas 20 minūtes). Izņem un pilnībā atdzesē. Liec blenderī kopā ar zirņiem, kumīnu, tahini un eļļu. Blenderē, kamēr ir krēmīgs humuss, bet, ja liekas, ka pa sausu, pievieno saglabāto turku ziņu šķidrumu tik daudz, kamēr tevi apmierina humusa konsistence. Liec uz šķīvja, pa virsu liec Smiltenes burratu, uzlej eļļu, uzber baziliku un piparus (pēdējos, ja vēlies). Pasniedz.