BEZĒ RULETE AR KRĒMSIERU
- 4 olas baltumi
- 170g pūdercukura
- ½ tējk. vanilīna cukura
- 150g Smiltenes krēmsiera, istabas temperatūrā
- 60g Smiltenes saldā krējuma
- 1-2 ēdamk.pūdercukura
- 0,7kg – 0,8kg Svaigas ogas (zemenes vai avenes)
Krāsni sakarsē 180 grādu karstu. Bļodā puto olas baltumus līdz paliek balti. Pamazām pievieno pūdercukuru un puto līdz cukurs pilnībā izkusis, pievieno 1/2 ēdamk.citrona sulas. Kopējais putošanas laiks apmēram 10 minūtes. Cepamo pannu pārklāj ar cepampapīru. Gatavo olbaltumu vienmērīgi izlīdzina uz cepamās pannas, virspusi var pārkaisīt ar mandeļu skaidiņām. Liek cepties krāsnī 12 min., pēc tam pamaina temperatūru uz 160 grādiem un cep vēl 10 minūtes. Pēc cepšanas bezē plāksnei uzreiz pārklāj pāri dvieli un ļauj atdzist apmēram 10 minūtes, pēc tam apgriež otrādi ar cepamo papīru uz augšu.
Tikmēr pagatavo krēmu. Smiltenes krēmsieru saputo ar pūdercukuru un daļu svaigajām ogām. (Krēmam cukuru var arī nelikt, jo rulete pati par sevi ir salda un tai ir daudz cukura.) Saputo Smiltenes saldo krējumu un sajauc ar krēmsiera masu līdz izveidojas viendabīgs krēms. Kad bezē atdzisusi tai uzmanīgi noņem cepampapīru, pāri smērē krēmu, pārklāj ar ogām un rullē ciet! Pārkaisa ar pūdercukuru, rotā ar svaigām ogām un piparmētru lapiņām.
Rotāšanai atstāj nedaudz krēma ko uzsmērēt virsū, lai ogas pielīp.