VASARAS MOZZARELLA SACEPUMS
Skaistas un saulainas vasaras dienas nav domātas sarežģītu maltīšu gatavošanai, tāpēc AS “Smiltenes piens” sadarbībā ar pavārgrāmatu autori Signi Meirāni piedāvā gardu un viegli pagatavojamu Vasaras Mozzarella sacepuma recepti.
Izejvielas
- nedaudz eļļas vai sviesta pannas ietaukošanai,
- 400 g mazu cukini, sagriezti gabalos,
- 400 g mazu jauno kartupeļu,
- 3 vidējas ķiploka daivas, smalki sakapātas,
- salvijas lapiņas vai rozmarīns, sakapāts
- 90 g Smiltenes piena kūpinātas Mozzarellas, sarīvēta,
- 175g Smiltenes piena svaigās Mozzarellas, plānās šķēlēs,
- 4 ēd.k. eļļas cepšanai, daži mazi tomātiņi, pasniegšanai
- Smiltenes piena mazās Mozzarellas bumbiņas, pasniegšanai,
- sauja bazilika lapiņas,
- pavisam nedaudz dilles,
- jūras sāls pēc garšas,
- svaigi malti melnie pipari.
Pagatavošana
Uzvāri ūdeni. Kad tas burbuļo, pievieno kartupeļus un pavāri 7 minūtes. Nokās. Sakarsē krāsni 190°C karstu. Ietauko pannu ar taukvielām. Izbārsti kūpināto sieru uz pamatnes. Bļodā sajauc kartupeļus, cukini, kiplokus, eļļu, sāli, piparus un garšaugus. Liec pannā uz siera, pārber ar svaigo sieru un cep +/- 30 minūtes, kamēr dārzeņi un siers paliek zeltaini. Izņem, uzliec tomātus, zaļumus, ja vēlies, uzliec siera bumbiņas, un pasniedz. Es sev vienmēr pievienoju čili pārslas vai čili eļļā.