VASARAS SALĀTI
Recepte, kuru mums dāvina pavārgrāmatu autore Signe Meirāne, iedvesmojoties no Siera boombām. Viegli noblanšētas pupiņas, tikko noplūkta rozmarīna un eļļas mērce. Vienā traukā pupiņas ar tomātiem, otrā ar gurķiem. Viss sezonāls. Viss pasniegts ar Siera boombām no “ Smiltenes piens”. Bumbas ir gatavotas no tīra siera, kurš pēc tam uzpūsts – kraukšķīgs un garšīgs. Ideāli, kā šajā gadījumā, salātos vai kā uzkoda.
Izejvielas
- 1 kāts rozmarīna lapiņu, sakapātas
- 2 ķiploka daivas, smalki sakapātas
- 40 ml extra virgin olīveļļas
- 1 tējk. citrona sulas
- jūras sāls pēc garšas
- 300 g zaļās pākšu pupiņas
- maza sauja bazilika lapiņu
- 6 ķiršu tomāti, uz pusēm
- svaigi malti pipari pēc garšas
- maza galva salātlapu, lapiņas saplēstas
- 1 neliels gurķis, plāni sagriezts
- 1 ļoti, ļoti mazs cukini, plāni sagriezts
- “Smiltenes piens” Smiltenes siera boombas un Kūpināta siera boombas
- dažādi zaļumi - baziliks, fenheļa zaļumi, pētersīļi, raudenes un diļļu ziediņi
Pagatavošana
Katlā lej eļļu, pieliec rozmarīnu, ķiploku un sāli. Uz mazas liesmas sildi 10 minūtes. Tikmēr citā katlā uzvāri ūdeni, pieliec 1 tējk. sāls un ieliec pupiņas (uz 4-5 minūtēm). Nokās, uzreiz pārceļot ledus aukstā ūdenī. Atdzesē, nokās un nedaudz nosusini. Pusi liec bļodā kopā ar salātiem, cukini, gurķi un daļu bazilika. Pielej pusi eļļas, samaisi un liec pasniegšanas traukā. Otru pusi pupiņu liec katliņā, kurā palika otra puse eļļas. Pieliec tomātus un visu samaisi. Liec traukā kurā pasniegsi. Abiem ēdieniem uzber siera bumbas, kuras pirms tam nedaudz saspied, lai ir dažādu izmēru gabali. Ja izmanto vēl zaļumus, tad uzber abiem ēdieniem zaļumus, kā arī piparus. Pasniedz.