Vidēja izmēra bļodā sajauc kopā miltus, sauso raugu, cukuru un sāli. Sviestu lēnām izkausē, pielej pienu, samaisa. Ja nepieciešams, atdzesē līdz istabas temperatūrai. Pievieno olu un viegli sakuļ. Visu iemaisa miltos un maisa, līdz izveidojusies mīkla bez miltu gabaliem. Mīklu mīca ar rokām uz miltiem nokaisītas virsmas vai ar mīklas mīcīšanas uzgali virtuves kombainā, līdz tā kļūst elastīga un viendabīga (5-10 minūtes). Mīklu liek ietaukotā bļodā un pārklāt ar ietaukotu pārtikas plēvi. Noliek siltā vietā raudzēties uz 1 stundu vai līdz mīkla dubultojusies apjomā. Es mīklu ziemas laikā parasti lieku rūgt cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 30 grādiem. Kamēr mīkla rūgst, pagatavo pildījumu. Uzkarsētā eļļā uz pannas apcep sīpolu, līdz caurspīgīgs, pievieno ķiplokus, garšvielas un sāli, maisot cep vēl pāris minūtes. Pievieno papriku un kūpināto gaļu, cep 2 minūtes, pa laikam apmaisot. Lielo cepešpannu izklāj ar cepamo papīru.
Darba virsmu izbārsta ar miltiem. Mīklu izveļ no bļodas un sadala divās vienādās daļās. Mīklu un mīklas rulli arī viegli pārkaisa ar miltiem un ar mīklas rulli no mīklas pirmās puses pēc iespējas vienādā biezumā izrullē 15×60 cm lielu taisnstūri (pirms rullēšanas mīklu nemīca). Pāri liek pusi no sagatavotā pildījuma, pāri liek saulē kaltētos tomātus, pārkaisa ar pusi no rīvētā siera, pa virsu tam liek pusi no morarellas bumbiņām. Sarullē garā desā (rullē garākajā virzienā). Visu procesu atkārto ar atlikušo neizrullēto mīklas daļu – rullē gareniski, piepilda un sarullē ciet.