Katlā ieber cukuru, pielej ūdeni, pieliec medu un kausē uz mazas liesmas. Nemaisi, bet ik pa laikam pakustini katlu ar apļveida kustībām. Kad cukurs ir izkusis un sāk burbuļot, uzgriez vidēji lielu liesmu un vāri, līdz karamele kļūst brūna. Tad uzgriez vēl lielāku liesmu un vāri, līdz karamele iegūst skaistu, izteiktu dzintara krāsu. Noņem no liesmas, pielej saldo krējumu (uzmanies, jo sprakšķēs!) un maisi, līdz karameļu mērce ir viendabīga. Atstaj vārīties uz vidējās liesmas kādas 4 minūtes. Noņem no liesmas, nedaudz atdzesē, pievieno vaniļu un sāli. Lej burkā un atdzesē.
Receptes
Pievienots: 07/02/2022
SALDĀ MĒRCE
Saldās mērces ir svarīgs deserta papildinājums. Pavārgrāmatu autore Signe Meirāne, mūs lutina ar ideālas mērces recepti – saldējumam, siera kūkai, desertiem un tāpat…
Izejvielas
- 300 ml Smiltenes piens bezlaktozes saldā krējuma
- 210 g baltā cukura
- 3 ēd.k. ūdens
- 1,5 tējk. medus
- 1/4 tējk. vaniļas pulvera
- 1/5 tējk. fleur de sel
Pagatavošana