RUPJMAIZES KĀRTOJUMS
Šī RUPJMAIZES KĀRTOJUMA recepte ir mīļš sveiciens sieviešu dienā no “Smiltenes piens”, Biedrības “Siera klubs” un restorāna “ Vairāk saules” šefpavāra Tomasa Godiņa.
Izejvielas
- 200g Latvijas siers
- 150g rudzu maize
- 100g Smiltenes krēmsiers
- 70g Smiltenes saldais krējums
- citrona miziņa
- pūdercukurs pēc garšas
- kanēlis
- kardamons
Pagatavošana
Rudzu maizi sarīvē un viegli apgrauzdē, uzkaisa kanēli un nedaudz maltu kardamonu. Liek bļodā sarīvētu Latvijas sieru, grauzdēto rudzu maizi, krēmsieru un saputotu saldo krējumu, citrona miziņu, pūdercukuru. Visu samaisa. Pasniedz ar brūkleņu-ābolu ievārījumu.