RABARBERMAIZE
Klāt rabarberu laiks! Lai arī katrai saimniecei zināma sava rabarbermaizes recepte, Līgo vakaram iesakām tieši šo! Lai tā labi izdotos, izvēlaties “Smiltenes piena” lielisko sviestu, biezpienu un skābo krējumu.

Izejvielas
Pamatnei
- 200g Smiltenes sviests
- 265g Smiltenes biezpiens 9%
- 4 olas
- 1 glāze cukura
- 2 glāzes milti
- 2 tējk. cepampulvera
- 1 tējk. kartupeļu ciete
- cepampapīrs
Pildījumam
- 5-6 lieli rabarberi ( tos sagriež gabaliņos)
- 400 ml Smiltenes skābais krējums 20%
- 1 ola
- 4 ēdamk. cukurs
- kanēlis
Pagatavošana
Mīkstu sviestu ieliek bļodā, pievieno cukuru un kārtīgi saputo. Sakuļ olas, pielej pie sviesta un iemaisa. Piedrupina biezpienu, pieber cepampulveri, kartupeļu cieti – samaisa. Beigās ber miltus un mīklu labi izmaisa. Mīklu izklāj uz pannas, uz kuras uzlikts cepampapīrs un pārklāj ar rabarberiem. Cep 180°C, 50 minūtes. Tad plāti izņem no krāsns un pārlej ar krējumu, kurš sakults ar olu un cukuru. Pa virsu uzkaisa kanēli un cep vēl 10 minūtes