PASTAS SACEPUMS
Te būs, kas garšīgs pastas mīļotājiem! Pastas un Smiltenes krēmsiera sacepuma lielākais pluss ir gatavošanas ātrums, vienkāršība un lieliskas garšas īpašības. Šo recepti tieši priekš Tevis ir radījusi pavārgrāmatu autore Signe Meirāne un “Smiltenes piens”. PRIEKS BAUDĪT!
Izejvielas
Sastāvdaļas
- 250g pasta (lielie gliemežvāki)
- maza sauja ciedru riekstu
Pildījumam
- 480g “Smiltenes piens” krēmsiera
- 60 g svaiku baby spinātu, sakapāti
- 2 ķiploka daivas, sarīvētas
- 1 ēd.k. pesto
- 1/2 tējk. melnie pipari, svaigi malti
- jūras sāls pēc garšas
Mērcei
- 30ml maigas extra virgin olīveļļas
- 100g smalki sagrieztu burkānu
- 100g smalki sagrieztu selerijas kātu
- 500 g tomāti savā sulā
- 1-2 ēd.k. demerara cukura
- 1/3 tējk. svaigi malti piparu
- 2 ķiploka daivas, šķēlītēs
- 1 lauru lapa
- jūras sāls pēc garšas
- nedaudz kanēļa
- sauja sakapāta bazilika vai nedaudz kaltēta bazilika
Pagatavošana
Sāc ar mērces gatavošanu. Katlā lej eļļu, pievieno burkānus, seleriju, ķiplokus un sāli. Sautē uz mazas liesmas 15 minūtes. Pieliec lauru lapu, tomātus, kanēli, baziliku, piparus un cukuru (daudzums atkarīgs no tā cik saldi ir tomāti). Sautē uz palielas liesmas, kamēr reducējas. Tikmēr uzvāri ūdeni, bļodā liec pastu, pārlej ar ūdeni un atstāj 15 minūtes, lai stāv. Paralēli bļodā samaisi visas pildījuma sastāvdaļas. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Cepamajā traukā ielej mērci. Nokās pastu un pildi ar krēmu. Liec traukā nedaudz iespiežot mērcē. Tā saliec visu pastu. Pārber ar riekstiem un cep 30 minūtes. Izņem un pasniedz.