PANKŪKAS

Šīs pankūkas 🥞 ir pufīgas, mīkstas un maigas kā mākonis, jo tieši tādas tās sanāk no “Smiltenes piens” BEZLAKTOZES KEFĪRA🥛( šī kefīra garša ir ievērojami maigāka un dabīgi saldāka)! Ātri pagatavojams, lielisks našķis visai ģimenei. Paldies pavārgrāmatu autorei Signei Meirānei par recepti.
Izejvielas
  • 250 g “Smiltenes piens” bezlaktozes kefīrs
  • 150 g kviešu milti
  • 100 g auzu milti (var aizstāt ar kviešu)
  • 1 ½ tējk. cepamais pulveris
  • ½ tējk. soda
  • ¼ tējk. jūras sāls
  • 1 vidēja ola
  • Nedaudz medus
  • Vaniļas pulveris vai ekstrakts
Pagatavošana

Bļodā sajauc visas sastāvdaļas, tikai tik daudz, lai mīkla ir vienmērīga. Sakarsē pannu vidēji karstu. Liec mīklas piciņas uz pannas un cep, kamēr apakša zeltaina un augšā parādās burbulīši un mīkla liekas nedaudz sausāka, nekā sākumā. Apgriez un vēl nedaudz apcep. Pasniedz ar kļavu sīrupu vai karameli, vai ievārījumu un vasaras ogām.

Gala rezultāts