PANINI

Uzrunājām pavārgrāmatu autori Signi Meirāni radīt ko īpašu no kūpinātas Provolone un izrādījās, ka pirmais kas viņai ienāca prātā bija PANINI. Ar itāliskām sastāvdaļām, ar olīvām, ar kaperiem un saulē kaltētiem tomātiem, ar dabīgā ierauga ciabatta maizi vai skābmaizi, un protams, ar lielisko kūpināto Provoloni (ar jūtami maigu kūpinājumu), kurai zem tumšās miziņas slēpjas tā pati Smiltenes piena izcilā Provolone. PROVOLONE ir siers, kas baudāms pats par sevi vai arī izkusis – sacepumos, lazanjās, cepumos, panini un visur, kur vien nepieciešams izkusis siers.
Izejvielas
  • 8 saulē kaltētu tomātu šķēles eļļā
  • 12 zaļās olīvas, bez kauliņiem
  • 1 ēd.k. kaperu
  • maza sauja bazilika
  • 4 šķēles dabīgā ierauga maizes
  • 6 lielas šķēles kūpinātas Smiltenes Piena Provolones
  • 2 saujas mazu spinātu lapu
  • svaigi malti melnie pipari, pēc garšas
Pagatavošana

Olīvas, tomātus, kaperus un baziliku sakapā tik smalki cik vēlies (vidēji rupja tekstūra ir ļoti laba). Uzliec uz 2 šķēlēm maizes. Uzliec spinātus, sieru un maizes šķēles. Ja vēlies, pa vidu ieliec arī prošuto. Liec panini pannā vai jebkurā citā pannā, uzliec slogu (var likt uz kūku pannas pamatnes, uz tās uzliekot piestu vai ko citu smagu). Cep uz vidējas liesmas, lai lēnām sasilst un veidojas kraukšķīga garoziņa. Ja liesma būs liela, no ārpuses apdegs, bet iekšā siers neizkusīs. Cep lēnām, līdz redzi kūstošu sieru. Apcep no abām pusēm. Tas prasīs apmēram 15 minūtes. Noņem un pasniedz.

Pagatavošanas process
Gala rezultāts