ŅUJORKAS SIERA KŪKA

Ir pieejamas daudz un dažādas siera kūku receptes, tomēr to “vecmāmiņa” ir klasiskā Ņujorkas siera kūka. Tā tiek uzkatīta arī par gardāko no visām. SMILTENES PIENS krēmsiers un saldais krējums kūkas garšu padarīs bezgala maigu un izteikti krēmīgu, tādēļ kūka tiek pasniegta pavisam vienkārši – bez šokolādes, karameles vai kādām citām piedevām. Sadarbībā ar foodie_secret_ klasiskās Ņujorkas Siera kūkas recepte tiek nodota Jūsu vērtējumam!
Izejvielas
  • “Smiltenes piens” krēmsiers 480g
  • “Smiltenes piens” saldais krējums 150g
  • “Smiltenes piens” sviests 50g
  • Smilšu mīklas cepumi 200g
  • Olas 3gb
  • Cukurs 100g
  • Citronu sula 1tējk.
Pagatavošana

Tortes pamatnes pagatavošana. Mikserī sasmalciniet cepumus, pievienojiet sviestu un izmaisiet. Tortes formas noņemamajā dibenā ieklājiet cepamo papīru, formas sieniņas iesmērējiet ar sviestu. Sablietējiet cepumu drupatas vienmērīgā slānī ap apmalīti. Lieciet pamatni uz 10 minūtēm cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200 grādiem. Izņemiet un atdzesējiet.

Krējuma pagatavošana. Krēmsieram pievienojiet citronu sulu, cukuru un labi samaisiet. Pa vienai pievienojiet olas, pēc katras kārtīgi samaisiet. Svarīgi! Olu pievienošanas stadijā mikseri vairs neizmantojiet! Nesteidzieties, vienmērīgi samaisiet un izvairieties no masas putošanas, pretējā gadījumā masa kļūs šķidra. Pašās beigās siera un olu masai pievienojiet saldo krējumu, maigi samaisiet, nekādā gadījumā neputojiet! Masu ielejiet veidnē un lieciet cept uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepeškrāsns režīms augša-apakša. Pirmās 15 minūtes temperatūrai jābūt 200 grādi, pēc tam temperatūru samaziniet uz 110 grādiem un turpiniet cept vēl 1 stunda 20-30 minūtes. Cepeškrāsns apakšā novietojiet trauku ar ūdeni. Siera kūkai, sākotnēji, ļaujiet atdzist cepeškrāsnī ar atvērtām durvīm, apmēram stundu, pēc tam istabas temperatūrā, līdz tā pilnībā atdziest. Tad siera kūku lieciet ledusskapī, nākamās dienas rītā dekorējiet un pasniedziet!

Pagatavošanas process
Gala rezultāts