Pagatavo biskvītu
- Ja izmanto svaigus spinātus, tos liek katlā un maisot karsē, līdz spinātu saplok. Spinātus pārliek šaurā un augstā traukā, sablenderē ar rokas blenderi pilnīgi viendabīgā masā. Ja nepieciešams, blendēšanas laikā pievieno karoti ūdens.
- Ja izmanto saldētus spinātus, tos pilnībā atlaidina un liek šaurā un augstā traukā, sablenderē ar rokas blenderi pilnīgi viendabīgā masā.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Ar cepamo papīru izklāj taisnstūrveida cepamo formu 20 x 30 cm izmērā.
- Olas liek virtuves kombaina traukā vai palielā bļodā, ja izmanto rokas mikseri. Pievieno cukuru, vaniļas cukuru un puto 5-7 minūtes, līdz masa palielinās apjomā vairākas reizes. Pievieno eļļu – pakāpeniski, pa vienai tējkarotei, turpinot putot.
- Mīklā iemaisa sablanderētos spinātus.
- Miltus sajauc kopā ar sāli un cepamo pulveri. Pieber spinātu mīklai un vēlreiz lēnām un kārtīgi samaisa.
- Mīklu lej sagatavotajā formā un cep 30 minūtes vai līdz kociņš iznāk no mīklas sauss. Izņem no krāsns, atdzesē 10 minūtes un izņem no cepamās formas. Pilnībā atdzesē.
Pagatavo pildījumu: - Krēmsieram pievieno cukuru un pūdercukuru. Saputo. Pievieno saldo krējumu un citrona miziņu. Turpina putot, līdz masas apjoms palielinās un sabiezē (jābūt krēmveida konsistencei).
Pagatavo kūku: - Biskvītam nogriež augšējo trešdaļu un noliek malā. Uz biskvīta pamatnes liek sagatavoto pildījumu, izlīdzina vienmērīgā kārtā. Pa virsu liek kivi šķēlītes.
- Biskvīta augšējo trešdaļu ar pirktiem saplucina mazos gabaliņos. Liek vienmērīgā kārtā pa virsu pildījumam un kivi šķēlītēm. Dekorē ar ēdamām Lieldienu šokolādes vai krāsainām oliņām.
- Kūku līdz pasniegšanai uzglabā vēsā vietā.
Pagatavo pildījumu
- Krēmsieram pievieno cukuru un pūdercukuru. Saputo. Pievieno saldo krējumu un citrona miziņu. Turpina putot, līdz masas apjoms palielinās un sabiezē (jābūt krēmveida konsistencei).
Pagatavo kūku
- Biskvītam nogriež augšējo trešdaļu un noliek malā. Uz biskvīta pamatnes liek sagatavoto pildījumu, izlīdzina vienmērīgā kārtā. Pa virsu liek kivi šķēlītes.
- Biskvīta augšējo trešdaļu ar pirktiem saplucina mazos gabaliņos. Liek vienmērīgā kārtā pa virsu pildījumam un kivi šķēlītēm. Dekorē ar ēdamām Lieldienu šokolādes vai krāsainām oliņām.
- Kūku līdz pasniegšanai uzglabā vēsā vietā.