KRĒMS BRULE

Lieldienu noskaņai AS “Smiltenes piens”, Biedrība “Siera klubs” un restorāna “Vairāk saules” šefpavārs Tomass Godiņš, piedāvā Creme brule recepti, kurā izmantots “Latvijas siers“, Smiltenes saldais krējums un protams olas. PRIEKS BAUDĪT!
Izejvielas
  • 10 olu dzeltenumi
  • 0,5l Smiltenes saldais krējums
  • 50g Latvijas siers
  • 135g cukurs
  • 100g smiltsērkšķu biezenis
Pagatavošana

“Latvijas sieru” sarīvē, pievieno saldo krējumu un uz lēnas uguns karsē līdz 60°C.  Olu dzeltenumus samaisa ar cukuru un smiltsērkšķu biezeni, un viegli putojot, pielej sasildīto krējumu ar sieru (pēc tam var izkāst caur smalku sietu). Masu salej trauciņos. Tos liek krāsnī 110°C ūdens peldē (lai  ūdens būtu līdz 1/3 no trauciņa augstuma).  Karsē 50 min.

No neizmantotā olas baltuma var izcept kraukšķīgus bezē cepumiņus, vai sasaldēt, lai gaida īsto brīdi, kad sakārojās vieglā un gaisīgā Pavlova ar zemenēm!

Pagatavošanas process
Gala rezultāts