ĶIRBJU KRĒMZUPA
Ķirbju krēmzupa HELOVĪNĀ būs īsti laikā! Iesakām izvēlēties garšīgas šķirnes ķirbi, piemēram, muskatķirbi vai sviesta/riekstu un zupu servēt izgrebtā ķirbī!
Izejvielas
- Divi ķirbji ( viens – pārtaps par zupas terīni, otrs- zupas pagatavošanai)
- 1 sīpols
- 1 ķiploku daiviņa
- 2 burkāni
- Smiltenes sviests
- Smiltenes saldais krējums
- Grauzdētu ķirbju sēkliņas
- Garšvielas, kas piestāv ķirbim un garšo jums - muskatrieksts, kumīns, paprikas pulveris, ingvera sakne…
- Piecu piparu maisījums
- Svaigs koriandrs un/vai cits garšaugs dekorēšanai
Pagatavošana
Izgreb skaistāko ķirbi kurš nu kļūs par svētku zupas terīni. Rupji sagrieztus sīpolus, ķiplokus, gabaliņos sagrieztu ķirbi un smalkāk sagrieztus burkānus liek cepeškrāsnī un apcep sviestā. Visu liec katlā, pielej ūdeni un vāri kādas 30 minūtes, tad sablendē un pievieno sev tīkamas garšvielas. Pielej saldo krējumu un pavāri līdz pirmajam burbulim. Ja kārojas ko pikantāku gatavai zupai var pievienot attīrītas saldētas garneles un/vai uz smalkās rīves sarīvētu Granistera vai Smiltenes sieru. Gatavo zupu lej izgrebtajā ķirbī, rotā ar koriandru, grauzdētām ķirbju sēklām un svaigi maltiem pipariem.