Garšaugos cepti sakņu dārzeņi ar svaigo “Stracciatella” sieru
- Stracciatella - 3 gab.
- Burkāni- 500g
- Pastinaki -500g
- Seleriju sakne - 500g
- Topinamburi -500g
- Sarkanie sīpoli - 400g
- Pētersīļi - 50g
- Ķiploks - 1 galviņa
- Svaigs timiāns - 20g
- Svaigs rozmarīns - 20g
- Sinepes "Dijon" ar sēklām - 100g
- Medus (vēlams liepziedu) - 100g
- Olīveļļa 250 ml
- Sāls, melnie pipari.
Dārzeņus nomazgā, nomizo, sagriez un apvāri apmēram 15 minūtes. ( Topinambūri nav jāmizo, tos vienkārši pārgriez uz pusēm, katru dārzeni vāri atsevišķi).
Kamēr dārzeņi vārās sagatavo marinādi. Blenderī liec timiānu, rozmarīnu, vienu ķiploka galviņu, 3 ēdamkarotes sinepes, 3 ēdamkarotes medus, 250ml olīveļļas, sāli, piparus un visu sablendē.
Cepamā pannā ieklāj cepamo papīru, ieliec apvārītos dārzeņus un lielos gabalos sagrieztus sarkanos sīpolus, pārlej ar marinādi, apmaisi, liec iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un 20 minūtes cep 180° temperatūrā. Brūni, zeltainos dārzeņus izņem no krāsns, pārkaisi ar smalki sagrieztiem pētersīļiem.
Pasniedzot, dārzeņus servē bļodiņā un uzliec 2 – 3 ēdamkarotes svaiga “Stracciatellas” siera vai vienu “Burratas” siera bumbiņu. Lai PRIEKS BAUDĪT!