ČIA SĒKLU BROKASTU PUDIŅŠ

Par čia sēklu pozitīvo ietekmi uz veselību ir dzirdējis teju katrs, taču ne katrs zina kā no tām radīt kaut ko garšīgu un ļoti veselīgu. Pavārgrāmatu autore Signe Meirāne sadarbībā ar “Smiltenes piens” piedāvā PIENA SPĒKA un čia sēklu brokastu pudiņa recepti. Šis mazkaloriju pudiņš, būs bagāts ar vērtīgām uzturvielām un piešķirs maltītei interesantu tekstūru.
Izejvielas
  • 400 g Smiltenes Piena PIENA SPĒKS
  • 4 ēd.k. čia sēklu
  • vaniļas sēkliņas, ja vēlies
  • 200 g mellenes
  • 1-2 ēd.k. medus vai kokosa ziedu cukurs
  • šķipsniņa jūras sāls
  • 1 tējk. kukurūzas cietes
  • 1 ēd.k. laima vai citrona sulas
  • pavisam nedaudz lavandas vai kardamona pulvera, kas patīk un pieejams
  • granola un svaigas mellenes - pasniegšanai
Pagatavošana

Vakarā, dienu pirms brokastīm, burciņā kārtīgi samaisi 300 ml PIENA SPĒKS ar čia. Liec ledusskapī uz 12h, bet pirmās 2h ik pa laikam burku sakrati (es to daru ik pa 25 min.), lai čia ir vienmērīgi pa visu masu (ja to nedarīsi, čia paliks vienā gabalā, un tas mums nav vajadzīgs). Uzreiz pēc tam, kad pudiņu ieliec ledusskapī, katlā liec visas melleņu sastāvdaļas un uz vidējās liesmas uzkarsē. Pavāri kādas 5-7 min. (ik pa laikam samaisi), tad noņem no liesmas un atdzesē.

No rīta čia pudiņam pievieno atlikušo PIENA SPĒKS un iemaisi. Kārto traukos melleņu biezeni, granolu, pudiņu un vai nu mellenes vai ko citu. Pasniedz.

Pagatavošanas process
Gala rezultāts