BURGERS AR PROVOLONE SIERU
Grila sezona ir klāt un teļa gaļas burgers ar kūpinātu Provolone sieru varētu labi piestāvēt saulainām brīvdienām vai Māmiņdienas svinībām.
Izejvielas
Sastāvdaļas ( četriem burgeriem)
- Teļa šķiņķa maltā gaļa 600gr
- BBQ mērce 2 ēd.k
- Ketčupa mērce 2 ēd.k
- Melnie pipari
- Gī sviests 2 ēd.k
Pasniegšanai
- Brioša bulciņas 4 gb
- Cepti sīpoli 4 ēd.k
- Svaigi marinēti gurķi 16 gb šķēlītes
- Ķiploku aioli mērce 4 ēd.k
- BBQ mērce 4 ēd.k
- Kūpinātais Provolone siers 4 gb biezas šķēles
Pagatavošana
Bļodā ieliec malto teļa gaļu, tad pievieno mērces un piparus. Kārtīgi sajauc gaļu un izveido 4 vienādas bumbas. Ļauj lai gaļa pastāv apmēram 30 minūtes. Tad sakarsē pannu vai iekur grilu, gaļu saplacini apmēram 3 cm biezumā un bulciņas platumā. Jo biezāka būs gaļas kotlete, jo sulīgāku to varēs izcept. Gaļu apsmērē ar Gī sviestu un cep apmēram 3 minūtes no katras puses. Liec virsū ceptos sīpolus un siera šķēli, ļauj pastāvēt siltumā, lai siers sāktu kust. Brioša maizi pārgriez uz pusēm un apcep uz grila vai pannas, tad iezied ar aioli, liec virsū gaļu ar sieru un pāris gurķa šķēles, cepuri apsmērē ar BBQ mērci un liec pa virsu. Burgers gatavs ēšanai.