BISKVĪTA BIEZPIENA KŪKA

AS “Smiltenes Piens” sadarbībā ar pavārgrāmatu autori Signi Meirāni patriotu nedēļā sagatavojusi lielisku pārsteigumu – Biskvīta biezpiena kūkas recepti! “Pārvācāmies uz Rīgu un mums bija tik līdzekļu cik bija! Kad varējām atļauties, gatavojām biskvīta biezpiena kūku (ar veikalā pirktiem biskvītiem, ak dievs!…). Biskvīts, biezpiena krēms un viss. Šoreiz esmu pielikusi gan ievārījumu, gan citas opcijas un pašgatavotu klasisku biskvītu, kuru taisīja omes kaimiņiene. Cukura daudzums krēmā noteiks to cik salda būs kūka, un es lieku mazāko daudzumu, jo salds ir arī ievārījums”, kūkas autore Signe Meirāne.
Izejvielas
Biskvītam
  • 6 olas
  • 120g gaiši brūnā cukura
  • 1/2 tonkas pupiņas
  • 1/2 bioloģiski audzēta citrona mizas
  • 70g kviešu miltu
  • 50g kartupeļu cietes
  • šķipsniņa jūras sāls
Pildījumam
  • 300g “Smiltenes piens” pilnpiena biezpiena 9%
  • 30g “Smiltenes piens” sviesta, istabas temperatūrā
  • 400ml “Smiltenes piens” saldā krējuma
  • 40-80g baltā cukura
  • 3 plāksnes želatīna
Pagatavošana

Biskvīts:
Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Trīs pannās, 21 cm diametrā ieklāj cepamo papīru, bet sānus sasmērē ar sviestu un izbārsti ar miltiem. Samaisi miltus ar kartupeļu cieti un sāli. Vienā bļodā puto olas dzeltenumus ar pusi cukura, tonkas pupiņu un citronu līdz masa trīskāršojusies (6-7 minūtes). Beidzot putot dzeltenumus, KARTĪGI nomazgā un noslauki slotiņas un saputo baltumu ar pārējo cukuru. Dzeltenumos iecilā miltus un trīs piegājienos olu baltumus. Lej formās sadalot pa trīs un liec cepties uz 13-15 minūtēm. Ja tev ir viena forma, tad ieliec pirmo daļu, cep, izņem un liec nākamo. Vēl ir variants sacept visu kā vienu biskvītu (23 – 26 min) un tad sagriezt 3 daļās.

Pildījums:
Izberz caur sietu Smiltenes biezpienu. Iemērc želatīna plāksnes un paturi pēc ražotāja norādījuma. Saputo Smiltenes saldo krējumu ar cukuru vijīgās, bet stingrās putās. Smiltenes biezpienam piemaisi Smiltenes saldo krējumu, pamīšus pieliekot Smiltenes sviestu. Iemaisi želatīnu. Masai ir nedaudz jāsacietē. Izvēlies ievārījumu 200g – rudens sezonā var apelsīnu, ja gribas atcerēties vasaru tad zemeņu vai aveņu, vai krēmā sakapātas apelsīnu sukādes. Uz biskvīta vidū smērē krēmu ievārījumu un apkārt un pa virsu krēmu. Uzliec biskvītu un tāpat sasmērē nākamo kārtu. Uzliec trešo biskvītu un krēmu smērē arī apkārt. Dekorē kā vēlies un ar to, kas piestāv sezonai.

Pagatavošanas process
Gala rezultāts