BIEZPIENA SACEPUMS

Pavārgrāmatu autore Signe Meirāne atzīst, ka nav ļoti liela biezpiena mīle. Bet, kad pagatavo šo sacepumu, tad biezpienu mīl par visu visvairāk šajā pasaulē. Sacepuma receptes pamats ņemts no 1937. gada grāmatas, tajā nav rozīņu un tas izceļas ar sabalansētu vieglumu, un “biezpienainumu”. Lai sacepums izdotos patiešām lielisks, tā pagatavošanai izmanto “Smiltenes piens” vājpiena biezpienu, skābo krējumu un sviestu.
Izejvielas
  • 75 g Smiltenes piens sviesta, istabas temperatūrā
  • 130 g demerara vai gaiši brūnā, smalkā cukura
  • 500 g Smiltenes piens vājpiena biezpiena, izberzts caur sietu
  • 2 ēd.k. Smiltenes piens skābā krējuma
  • 30 g kviešu miltu
  • 30 g kartupeļu miltu
  • šķipsniņa jūras sāls
  • 3 vidējas olas, dzeltenumi un baltumi atdalīti
  • 50 g sakapātu lazdu riekstu
  • 1 bio citrona miza, smalki sarīvēta
Pagatavošana

Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Ar sviestu ietauko keramisko cepšanas pannu (apmēram 20 x 20 cm). Bļodā saputo sviestu, cukuru un citrona mizas – līdz gaisīgs krēms (2-3 minūtes). Tad pievieno visu, izņemot olu baltumus un samaisi. Saputo olu baltumus stingrās, bet vijīgās putās, un iecilā biezpiena masā. Lej to visu pannā un izlīdzini. Liec pannu krāsns vidējā nodalījumā un cep 35 – 45 minūtes, kamēr skaisti zeltains. Izņem un nedaudz atdzesē. Garšo ideāli gan silts, gan auksts.

Pagatavošanas process
Gala rezultāts