BIEZPIENA KLIMPAS

Visiem klimpu faniem iesakām pamēģināt AS “Smiltenes piens” un pavārgrāmatu autores Signes Meirānes biezpiena klimpu recepti! Pat ja neesi klimpu fans, noteikti pamēģini! Tas ir ļoti gardi!
Izejvielas
  • 150 g Smiltenes piena biezpiena. Vai nu pilnpiena vai samaisot pusi uz pusi pilnpiena ar vājpiena - izmalts caur gaļasmašīnu vai izberzts caur sietu
  • 1 neliela ola
  • 40-50 g kviešu miltu
  • 5 g kartupeļu cietes
  • 10 g Smiltenes skābā krējuma
  • nedaudz jūras sāls
  • 1 - 2 ēd.k. gaiši brunā cukura
  • nedaudz vaniļas vai tonkas pupiņas
  • pavisam nedaudz kanēļa
Pagatavošana

Visu samaisi vienmērīgā masā un noliec malā, lai pastāv 30 minūtes. Uzvāri ūdeni un kad tas burbuļo, ar mazo tējkaroti liec iekšā klimpiņas. Vāri kamēr tās uzpeld pa virsu un + 1 minūti ilgāk. Kamēr vārās klimpas, traukos, kuros pasniegsi, liec skābu krējumu (es izmantoju 15% Smiltenes piens) un vidū aveņu vai citu mīļu ievārījumu. Kad klimpas gatavas, izcel ar putu karoti, nedaudz notecini un liec uz ievārījuma. Pasniedz uzreiz.

P.S. Izvēlies katlu, kurā vari uzvārīt visas klimpas vienā reizē.

Pagatavošanas process
Gala rezultāts