AVOKADO AUKSTĀ ZUPA
Aukstā zupa ir visiecienītākais vasaras ēdiens, kas glābs no karstuma un neatņems laiku ko iespējams veltīt atpūtai. Viena no visērtāk pagatavojamām aukstās zupas variācijām ir zupa uz kefīra bāzes. Tāpēc, lai nebūtu jālauza galva, piedāvājam Avokado aukstās zupas recepti.
Izejvielas
- 500 ml Smiltenes kefīra
- 4 cieti novārītas paipalu olas
- 2 gatavi avokado
- 3 ēd.k. citrona vai laima sulas
- 2 ķiploka daiviņa
- dilles, pētersīļi
- kinza, ja vēlies
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari
- grauzdēta maizīte
Pagatavošana
Blenderī liec avokado mīkstumus ar iepriekš sagrieztiem zaļumiem, izspiestu citrona vai laima sulu, sasmalcinātu ķiploku un nedaudz sāli. Sablendē sastāvdaļas krēmīgā masā. Pievieno Smiltenes kefīru, viegli sablendē visu kopā. Pievieno gabaliņos sagrieztas paipalu olas, izmaisi un uz pusstundu liec ledusskapī. Dekorē ar svaigiem zaļumiem un svaigi maltiem melniem pipariem. Pasniedz ar grauzdētu maizīti.