ĀBOLU DESERTS

Latvijas rudens vienmēr smaržo pēc krāsnī ceptiem āboliem! Katrai saimniecei ir sava unikāla ābolu plātsmaizes vai ābolkūkas recepte. Tāda ir arī pavārgrāmatu autorei Signei Meirānei – ĀBOLU DESERTS AR TECINĀTU ( Smiltenes piens) KRĒJUMU.
Izejvielas
  • 400 g “Smiltenes piens” skāba 20% krējuma
Āboliem
  • 800 g iztīrītu (bet nemizotu) ābolu, gabalos
  • 140 g gaiši brūnā cukura
  • 2 tējk. kanēļa
  • šķipsniņa sāls
Virskārtai
  • 250 g “Smiltenes piens”sviesta, istabas temperatūrā
  • 200 g gaiši brūnā cukura
  • 50 g mandeļu, valriekstu, pistāciju, lazdu riekstu, sablenderēti miltos (var visus kopā, var pa divi var vienus)
  • 130 g auzu miltu
  • 1/2 tējk. Kardamona pulvera
  • šķipsniņa sāls
Pagatavošana

Dienu iepriekš sietā liec krējumu. Sietu liec virs bļodas un pārliec pāri šķīvi vai plēvi un ļauj krējuma notecēties.

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Sagatavo apmēram 30 x 30 cm keramisku pannu.

Pannā ber visu, kas ir paredzēts āboliem, samaisi.

2-3 minūtes puto sviestu ar cukuru. Tad pievieno pārējās sastāvdaļas un samaisi. Liec uz āboliem un izlīdzini. Liec cepties 45-50 minūtes vienu līmeni zem vidējā. Gatavs, kad virskārta ir skaisti zeltaina. Izņem un pasniedz gan karstu, gan siltu, gan aukstu. Pats galvenais, ar lielu karoti notecinātā skābā krējuma.

Pagatavošanas process
Gala rezultāts