PIKANTĀ SIERA UN ZIEDKĀPOSTU PICA

Restorāna “Vincents” pavārs Kaspars Jansons un Biedrība “Siera klubs” piedāvā “Pikanto siera un ziedkāpostu pizza” recepti ar rukolas salātiem un saulē kaltētiem tomātiem. Šī pizza ir bez kripatiņas miltu un ar trim lieliskiem “Smiltenes piens” sieriem!
Izejvielas
Pizza pamatnei
  • 100gr Smiltenes siers
  • 100gr Mozarellas siers
  • 1gb Ziedkāposta galviņa neliela
  • 1gb Ola
  • 1šķ. Sāls
  • 1šķ. Čillī pārslas
Virskārtai
  • 50gr Kūpināts Provolone siers
  • 50gr Smiltenes siers
  • 50gr Mozarellas siers
  • 5gb Saulē kaltēti tomātiem
  • 1 bunte Rukolas lapas
Pagatavošana

Ziedkāpostu galviņu sagriež mazākos gabaliņos un liek vārīties sālītā ūdenī līdz tie kļūst mīksti, tad nokāš un kārtīgi nospiež ar dvieli. Iegūto sauso ziedkāpostu saspaida ar dakšu. Pieliek klāt sarīvētus abus sierus un sakultu olu, asumiņam čilī (var aizvietot ar sīpolu vai ķiploku pulveri vai kādu garšaugu). Iegūto masu liek uz cepamās pannas plānā kārtā ( iesaku paklāt apakšā cepamo papīru), tas neļaus pamatni pieraut pie pannas. Cep 190° C apmēram 15-20 min. (atkarīgs cik biezi uzklāsies pamatne). Kad pamatne sāk krāsoties zeltaina, liek pirmo virskārtu no visiem trijiem sieriem un cep vēl kādas 5-7 min. Ņem ārā no krāsns un liek virsū svaigos salātus un tomātus, var apslacināt ar tomātu eļļu….Ņam, ņam un citādā pizza ir gatava…

Pagatavošanas process
Gala rezultāts