STRACCIATELLA SIERS
Krēmīgi maigs – stracciatella siers. Jaunums no “Smiltenes Piens” un tieši laikā, jo nav nekā vienkāršāka, kā uzlikt uz šķīvja sieru un papildināt ar mīļākajām piedevām. Tomati, grillēta paprika, cukini vai baklažāns, olīvas, plāni sagriezts gurķis, vītinātas gaļas šķēles, trifeles, redīsi, tvaicēti jaunie kartupeļi, utt. Šoreiz pavārgrāmatu autores Signes Meirānes recepte ar pēdējiem pagājušās vasaras zirnīšiem un jalapenos.
Izejvielas
- 1 iepakojums Smiltenes piens stracciatella siera
- 200 g saldētu zaļo zirnīšu
- 5 saule kaltēti tomāti eļļā, sagriezti strēmelēs
- 1 mazs jalapenos (sasaldēts), sagriezts ļoti plāni
- 2 ēd.k. extra virgin olīveļļas
- svaigi malti melnie pipari
- jūras sāls pēc garšas
Pagatavošana
Katlā uzvari ūdeni, pieber sāli un ieber zirņus. Vāri 3 minūtes, nokās un uzreiz ieber aukstā ūdenī. Paturi, kamēr atdziest un nokās.
Traukā liec stracciatella sieru, zirņus, tomātus, jalapenos. Uzlej eļļu, uzber sāli, piparus un pasniedz.