SALDIE KARTUPEĻI AR SIERU

Ekskluzīvais “Latvijas siers” tiek ražots pēc īpašas tehnoloģijas ar sarkano tīrkultūru un nogatavināts speciālā pagrabā. Jau gadu desmitiem to ar īpašu rūpību gatavo vienīgi AS „Smiltenes piens” pieredzējušie meistari. Biedrība “Siera klubs” un restorāna “ Vairāk saules” šefpavārs Tomass Godiņš augstu novērtējuši “Latvijas siera” lieliskās garšas īpašības un radījuši vairākas receptes, kurās “Latvijas siers“ ir neaizvietojams. Pirmā recepte – Krāsnī cepti saldie kartupeļi ar Latvijas sieru, riekstiem un kresēm.
Izejvielas
  • 120g Latvijas siers
  • 50g “Smiltenes piens” sviests
  • 100g bez piedevu jogurts
  • 40 g olīveļļa
  • 2 saldie kartupeļi
  • 50 g sālīti rieksti
  • 4 zariņi timiāna
  • sāls
  • pipari
  • kreses
Pagatavošana

Kartupeļus pārgriež uz pusēm, ar griezuma vietu liek uz pannas – uz cepampapīra, pievieno eļļu, sviestu, timiānu, nedaudz sāli un piparus. Cep 175°C  apmēram 30 minūtes, kamēr mīksti. Gatavo kartupeli liek uz šķīvja, pasniedz ar kubiņos sagrieztu “Latvijas sieru”, jogurtu, kresēm un riekstiem.

Pagatavošanas process
Gala rezultāts