PUFĪGĀS PANKŪKAS
Pavārgrāmatu autore Signe Meirāne un Smiltenes piens piedāvā recepti, kas rudenīgi-ziemīgu dienu padarīs siltāku, gaišāku un priecīgāku. Tātad -Pufīgās pankūkas! Tās ir ātri un viegli pagatavojamas, pasniedzamas ar augļiem, sviestu, krējumu, ievārījumu, šokolādes mērci, kļavu sīrupu, medu vai jebkuru citu piedevu, kas parastai dienai piedos svētku sajūtu.
Izejvielas
- 440 ml Smiltenes kefīra
- 260 g kviešu miltu
- 2 tējk. cepamā pulvera
- 1 tējk. sodas
- 1/6 tējk. jūras sāls
- nedaudz vaniļas ekstrakta vai pulvera
- 1/2 bio citrona mizas, smalki sarīvēta
- 1/5 tējk. kardamona pulvera (ja vēlies)
- 60 ml maigas eļļas vai izkausēta sviesta
- 2 mazas olas
- 45 g medus (ja ciets, izkausē)
Pagatavošana
Bļodā liec sausās sastāvdaļas un samaisi. Pievieno visas slapjās sastāvdaļas un ar rokas putojamo slotiņu sajauc, lai ir vienmērīga mīkla (var būt daži kunkuļi). Sakarsē pannu, lai tā ir karsta un atstāj vidēju liesmu ( no indukcijas plīts 12 iedaļām atstāj uz 7). Liec virsū mīklu izveidojot apaļas pankūkas un cep, kamēr zeltainas no vienas puses. Apgriez un cep līdz zeltainas no otras puses. Pasniedz ar ogām un medu vai kļavu sīrupu.