BURRATA AR AVOKADO KRĒMU

Smiltenes burrata ar avokado krēmu – jauna, svaiga, garšīga un pavasarīgi krāsaina recepte, kas tapusi sadarbībā ar pavārgrāmatu autori Signi Meirāni.
Izejvielas
  • 3 gatavi avokado, notīrīti
  • 1 ķiploka daiva, izspiesta caur ķiplokspiedi
  • 1/2 šalotes sīpola, sarīvēta uz smalkās rīves
  • 1/2 bio citrona miza, smalki sarīvēta
  • 1 ēd.k. citrona sulas
  • 10 ml extra virgin olīveļļas
  • 1 Smiltenes burrata 5 redīsi, sagriesti plānās šķēlēs
  • 1/2 tējk. melnā sezama
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari, pēc garšas
Pagatavošana

Traukā liec avokado, sīpolu, ķiploku, pusi citrona mizu, sulu, sāli un piparus, visu saspaidi. Pielej eļļu un iemaisi. Liec traukā, izlīdzinot pa apakšu. Uzliec redīsus, Smiltenes burratu, nedaudz sāli, piparus, citrona mizu un, ja ir, melnās sezama sēklas. Pasniedz ar svaigi ceptu maizi.

Gala rezultāts