CIGORIŅU KEKSIŅI
Iespējams šie ir paši lieliskākie keksiņi pasaulē! Vēsos un rudenīgos vakaros cigoriņu smarža ienesīs mājā īpašu omulību un bērnības noskaņas.
Izejvielas
Mīklai
- 120g Smiltenes sviests (istabas temperatūrā)
- 300g Smiltenes krējums
- 300g cukurs
- 2 olas
- 240g milti
- 1 ēdamkarote cigoriņu kafija
- šķipsniņa sāls
- 15g cepamais pulvers
Krēmam
- 200g Smiltenes sviests
- 400g Smiltenes krēmsiers
- 200g pūdercukurs
- 0,5 – 1 ēdamkarote cigoriņu kafijas
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē 180 grādus karstu. Mafinu formā ievieto cepamos papīriņus.
Lielā bļodā puto Smiltenes sviestu kopā ar cukuru līdz izveidojas viendabīga masa. Pa vienai pievieno olas un puto vēl 2 minūtes. Pievieno izsijātus miltus, cepamo pulveri, sāli, Smiltenes krējumu, cigoriņus un sastāvdaļas rūpīgi samaisi. Mīklu pildi mafinu papīriņos, aizpildot 2/3 no tā. Cep 22 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Pagatavo krēmu. Bļodā puto Smiltenes sviestu kopā ar pūdercukuru, cigoriņiem un Smiltenes krēmsieru (aptuveni 5 minūtes), līdz izveidojas viendabīgs krēms. Krēmu liec konditorejas maisā un rotā atdzisušos mafinus. Dekorē ar cukura pērlītēm, vai ko citu pēc izvēles.