SIERA CEPUMI
- 160g kviešu miltu
- 65g smalku pilngraudu miltu
- 1/2 tējk. cepamā pulvera
- 1/3 tējk. jūras sāls
- 120g auksta Smiltenes sviesta
- 250g Smiltenes skābā krējuma, 20%
- 130g Smiltenes Maasdamer vai Krievijas siera, smalki sarīvēts
- 1 liela ola
- 1 tējk. Sāls
- 1 olas dzeltenums
- 20ml piena
- ķimenes, sāls un pipari
Bļodā liec miltus, sāli un cepamo pulveri. Samaisi. Pierīvē aukstu sviestu. Ar pirkstu galiem drupinot, izveido rupju rīvmaizes konsistenci, kurā saglabā lielākus sviesta gabalus (tie veidos trauslāku mīklu). Pievieno sieru, olas un skābo krējumu. Samīci mīklu, tikai, lai turās kopā, bet nepārmīci. Jo mazāk mīcīsi, jo trauslāki būs cepumi. Noliec ietītu uz 1h ledusskapī.
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Bļodā, ar dakšiņu, sajauc olu ar pienu. Ieklāj pannā cepamo papīru. Izrullē mīklu 5mm biezu un izspied apaļus cepumus (es izmantoju apmēram 6cm diametrā). Liec uz pannas, pārsmērē ar olas maisījumu. Uzber sāli, ķimenes un piparus. Ja vēlies, uzliec arī salviju, rozmarīnu vai pētersīļa lapiņu. Cep 10 – 14 minūtes, atkarībā no cepuma lieluma. Izņem, liec uz restes un atdzesē.