ĶIMEŅU SIERS

Laiks lasīt Jāņu zāles, pīt vainagus, pušķot māju, dziedāt Līgo dziesmas un pagatavot pašiem savu Ķimeņu sieru ?
Izejvielas
  • 2 l piens, vēlams treknāks un nepasterizēts
  • 1 strīķēta ēdamk. sāls
  • 400 ml Smiltenes skābais krējums 20%
  • 6 olas
  • 2 ēdamk. ķimenes ( cik daudz vēlās)
  • marle
Pagatavošana

Pienu ar sāli uzvāra līdz 90°C, jeb kamēr piens sāk celties uz augšu. Krējumu sakuļ ar olām un ķimenēm. Masu tievā strūklā lej klāt pienam lēnām maisot, vāra 3 – 4 min., līdz atdalījušās sūkalas un veidojas lieli graudi. Gatavo siera masu pārlej marlē, notecina, sasien pauniņā, atstāj caurdurī un liek zem sloga ( apmēram 30 minūtes istabas temperatūrā ). Pēc tam izņem no marles un liek ledusskapī.

Pagatavošanas process
Gala rezultāts