PUPIŅAS AR BURRATU

Ir daudz lielisku veidu kā pasniegt Smiltenes burratu, jo tā labi sader ar tomātiem un baziliku, grauzdētām ciabatta maizītēm, picu, makaroniem un citiem klasiskiem itāļu ēdieniem. “Smiltenes piens” turpinot sadarbību ar pavārgrāmatu autori Signi Meirāni piedāvā jaunu recepti – Baltās pupiņas ar Smiltenes burratu.
Izejvielas
  • 480 g konservētas, nokāstas un noskalotas baltās pupiņas
  • 40 ml extra virgin olīveļļas
  • 2 ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • 1 bio citrona miza, smalki sarīvēta
  • 2 ēd.k. citrona sulas
  • 1/2 tējk. harisas pastas vai čili pārslas, kas pieejams vai kas garšo labāk
  • Maza sauja piparmētras
  • 1 Smiltenes burrata
Pagatavošana

Pannā lej pusi eļļas, pievieno ķiploku, pupiņas, sāli un piparus. Sildi uz mazas liesmas kādas 10 minūtes. Tev nevajag, lai cepas, bet lēnām sildās. Kad siltas, iemaisi, citona mizu un sulu, harisu vai čili pārslas un piparmētru. Liec traukā, uzliec Smiltenes burratu, uzlej atlikušo eļļu un uzber vēl piparus. Pasniedz. Garšo lieliski arī auksts.

Gala rezultāts