REDĪSI AR BURRATU
Dažreiz vajag ļoti maz, lai iegūtu ļoti daudz! Smiltenes burrata skaisti sader ne tikai ar tomātiem, bet arī ar daudziem citiem dārzeņiem. Redīsi, kas tieši tagad ir sezonā, ir perfekts kompanjons. Pietiek uzbērt nedaudz dilles, rupjmaizes drupčas, kūpinātu sāli, un tu iegūsti pasakainu ēdienu. Pavārgrāmatu autore Signe Meirāne, šādi pagatavotu Smiltenes burratu, pasniedz ar svaigi ceptu dabīgā ierauga maizi, bageti vai rupjmaizi (ar to saslaukot visu, kas paliek šķīvī).
Izejvielas
- 15 redīsi, plāni sagriezti
- 4 ēd.k. avokado eļļas (var arī extra virgin olīveļļu)
- maza sauja diļļu lapiņas
- 1 Smiltenes burrata (vienmēr izņem no ledusskapja 30 minūtes pirms pasniegsi)
- 1 ēd.k. rupjmaizes drupačas vai rīvmaize
- kūpināts jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
Traukā liec redīsus, uzsēdini Smiltenes burratu, uzlej eļļu, uzber dilles, maizi, sāli un piparus. Ja kas, šo var lik arī uz maizes, tikai tad burratai jāizņem pildījums, apkārtējā daļa jāsakapā, viss jāsamaisa un jāliek uz maizes. Pa virsu kārto redīsus ar dillēm, eļļu, sāli un pipariem.