ZEMEŅU UN BALTĀS ŠOKOLĀDES SIERA KŪKA

Izejvielas
  • 180 grami cepumu
  • 80 grami “Smiltenes” sviesta istabas temperatūrā
  • 10 grami jeb 1 ēdamkarote beramā želatīna
  • 10 ml auksta ūdens
  • 500 grami “Smiltenes” svaigā siera istabas temperatūrā
  • 380 grami jeb mazā bundža kondensētā piena
  • 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta vai vaniļas pastas
  • 300 ml “Smiltenes” skābā krējuma ar 20% tauku saturu
  • 150 grami baltās šokolādes, sakapāta mazos gabaliņos
  • 250 grami zemeņu, bez kauslapiņām, puse pārgriezta uz pusēm
  • 20 grami zaļo pistāciju, rupji sakapātas
  • 1 ēdamkarote citronu vai laima sulas
Pagatavošana
  • Sagatavo cepamo formu 23 centimetru diametrā, izklājot tās apakšu un sānus ar cepamo papīru.
  • Sviestu izkausē un 10 minūtes atdzesē. Cepumus sadrupina vai samaļ smalkās drumstalās, sajauc ar sviestu.
  • Masu liek sagatavotajā formā un izlīdzina pēc iespējas vienāda kārtā pa visu formas apakšu, viegli piespiežot ar pirkstiem. Ieliek uz pusstundu ledusskapī.
  • Želatīnu ieber mazā katliņā un pielej 110 ml auksta ūdens, samaisa un noliek malā uz 15 minūtēm.
  • Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē balto šokolādi.
  • Ar mikseri sajauc kopā svaigo sieru, kondensēto pienu un vaniļu, puto 2-3 minūtes.
  • Želatīnu izkausē uz zemas uguns. Līdzko tas izkusis, uzreiz noņem no uguns un, mikserim darbojoties, lēnā straumītē pievieno siera masai. Ieputo masā arī skābo krējumu un balto šokolādi. Lej sagatavotajā formā un izlīdzina virspusi. Liek sastingt ledusskapī uz nakti (vai vismaz uz 6 stundām).
  • Izņem no ledusskapja, dekorē ar zemenēm un pistācijām. Griež gabaliņos ar nazi, kurš pirms tam pamērcēts siltā ūdenī.
Gala rezultāts