ZIEMASSVĒTKU CEPUMI
- 400g “Smiltenes piens” sviesta istabas temperatūrā
- 170g pūdercukura
- nedaudz vaniļas pulvera
- 1/4 tējk. kardamona sēklas, saberztas pulverī
- 1 citrona miza, smalki sarīvēta
- 1 apelsīna miza, smalki sarīvēta
- 2 olu baltumi, istabas temperatūrā
- 400g kviešu miltu
- 100g kartupeļu cietes
Sakarsē krāsni 190 grādu karstu. Izklāj pannu ar cepamo papīru.
Ar miksera “paddle attachment” (ja ir), minūti puto sviestu, kardamonu, citrona un apelsīna mizas un sāli, līdz paliek gaisīgs. Pievieno trešdaļu pūdercukura un minūti puto. Tā pievieno visu cukuru. Tad saputo olu baltumus stingrās putās un pievieno sviestam kopā ar abiem miltiem. Iemaisi. Vai nu ar roku vai turpinot darboties mikserim (lēns ātrums).
Paņem konditorejas maisu un uzgali (kas veido zvaigznītes) un spied uz pannas nelielas zvaigznes piciņas (1,5 cm platumā un nedaudz uz augšu). Nespied ļoti tuvu, jo cepumi papletīsies. Uz katra uzliec mandeli un liec krāsnī cepties kādas 10 – 12 minūtes, kamēr zeltaini. Izņem un noliec uz restes atdzist. Sacep visus. Kopā sanāk ap 60 cepumu.