GOUGERES

Lieliskā un izsmalcinātā pavārgrāmatu autore Signe Meirāne iedvesmojoties no “Smiltenes piens” rīvētā siera radījusi šo satriecošo recepti! Kā gan mēs varējām ar to nepadalīties? Gougeres. Klasisks franču konditorejas izstrādājums, ko gatavo no plaucētas mīklas, kurai beigās pievieno sieru. Svarīgākais šajā receptē ir izmantot sieru, kurš labi kūst. Lieliska uzkoda ar šampanieti aperitīvā.
Izejvielas
  • 150 ml piena
  • 150 ml ūdens
  • 130 g “Smiltenes piens” sviesta, gabaliņos
  • 170 g “Smiltenes piens” rīvētā siera
  • 200 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 6- 7 vidējas olas, iesistas traukā
  • 1/2 tējk. kūpinātas paprikas pulvera
  • 1 ēd.k. gaišu brūnā cukura
  • jūras sāls pēc garšas
  • virskārtai- 30 g smalki sarīvēta siera, pārkaisīšanai
Pagatavošana

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu un vislabāk izmanto konvekcijas režīmu, jo jāliek būs 2 pannas. Ar cepamo papīru izklāj paplātes.

Katlā lej pienu, ūdeni, pievieno sviestu, cukuru un sāli. Karsē, līdz uzmetas pirmais burbulis. Noņem katlu no uguns (uguni neizslēdz) un, maisot ar koka karoti, iemaisi miltus. Liec atpakaļ uz liesmas un maisi 1 minūti, lai masa nedaudz izžūst.

Tad blakus katlam noliec putojamo slotiņu. Ar koka karoti maisot pievieno olas. Pa vienai, bet raiti un pēc katras iemaisot. Kad pievienotas 4 vai 5 olas, paņem putojamo slotiņu un turpini maisīt. Masai jābūt vēl stingrai, bet, ja paceļ ar karoti, tai smagi un stabili jānotek. Ja būs pa šķidru, nevarēsi izveidot formas, ja pa cietu, tad neuzpūtīsies. Var gadīties, ja olas ir lielākas, ka jāpievieno tikai 6, tāpēc, pirms pievieno pēdējo olu, pārliecinies, ka nav jau pietiekami. Beigās pievieno sieru, papriku un samaisi. Pildi konditorejas maisiņā ar taisnu uzgali un turot perpendikulāri pret paplāti, spied nelielus, 3-4 cm platus apļus. Uz katra uzber atlikušo sieru un liec krāsnī cepties 15 minūtes vai līdz tās zeltaini brūnas, sausas no ārpuses, bet mitras un sulīgas iekšā. Izņem un atdzesē nedaudz pannā un tad liec uz trauka vai restes. Pasniedz siltas un arī aukstas.

Pagatavošanas process
Gala rezultāts