SĒŅU SACEPUMS
Iedvesmojoties no Smiltenes Mozzarellas siera un pateicoties pavārgrāmatu autores Signes Meirānes neizsmeļamajai mīlestībai uz ēdienu gatavošanu, tapusi ļoti sezonāla un krēmīga recepte.
Izejvielas
- 800 g dažādu sēņu (gailenes, eringi un bio šampinjoni)
- 30 ml maigas extra virgin olīveļļas
- 1 tējk. smalki sakapāta rozmarīna
- 200g Smiltenes piens Mozzarellas, šķēlēs
- 2 ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
Sakarsē krāsni grila režīmā. Pannā sakarsē eļļu un ieber sēnes. Pieliec sāli un rozmarīnu un cep uz vidējās liesmas, kamēr gandrīz gatavas. Pa visu pannu izkārto Mozzarellu, liec krāsnī un cep, kamēr siers sāk burbuļot. Ņem ārā un uzreiz pasniedz (vislabāk ar svaigu maizi).