MAIZE

Katrai saimniecei reiz pienāk brīdis, kad gribas uzcept savu maizīti, lai mājā ienāktu mīlestība un lieliska svaigi ceptas maizes smarža. Šī mājās ceptas maizes recepte ir pavārgrāmatu autores Signes Meirānes un AS “Smiltenes piens” mazā dāvaniņa šajā pavasarī!
Izejvielas
  • 250g “Smiltenes piens” bez laktozes kefīra
  • 270g smalku speltas kviešu vai kviešu miltu
  • 2,5 tējk. cepamā pulvera
  • 1/3 tējk. melno piparu
  • 1 tējk. kaltēta oregano
  • 50g ciedru riekstu
  • 4 vidējas olas
  • 40g bazilika pesto
  • 150 ml maigas olīveļļas
  • 80g spinātu ja vēlies - 4 pančetas šķēles
Pagatavošana

Katlā notvaicē spinātus un kad nedaudz atdzisuši, nospied lieko šķidrumu. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Ar cepamo papīru izklāj keksa formu 30 x 10 cm izmērā. Lielākā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli, piparus un oregano. Otrā bļodā sajauc olas, pesto, eļļu, kefīru, to darot ar dakšiņu tikai tik daudz, lai viss sajaucas kopā. Pieliec spinātus. Šķidrās sastāvdaļas iejauc sausajās sastāvdaļās un samaisi, pēc iespējas mazāk maisot, bet tomēr, lai viss ir vienmērīgi sajaucies. Lai liekas, ka masa ir līdz galam neizmaisīta. Lej formā un pannu liec krāsnī (vienu nodalījumu zem vidējā). Cep apmēram 50 min -1 h, līdz centrā iedurts kociņš iznāk ārā tīrs. Izņem un 10 minūtes atdzesē formā. Izcel no forrmas un atdzesē nedaudz uz restes.

Gala rezultāts