MELLEŅU MAFINI

Katrā mājā jābūt pa kādai izcilai melleņu mafinu receptei. Šo jums sagatavojusi pavārgrāmatu autore Signe Meirāne un Smiltenes piens. Izbaudiet rudenīgā vakarā kopā ar zāļu tēju.
Izejvielas
  • 100 g pilngraudu plēkšņu (speltas) kviešu miltu
  • 130 g kviešu miltu
  • 100 g gaiši brūnā cukura
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. sodas
  • šķipsniņa jūras sāls
  • 300 g Smiltenes piens bezlaktozes melleņu jogurta
  • 2 lielas olas
  • 110 ml vīnogu kauliņu eļļas
  • 1/2 bio citrona mizas, smalki sarīvētas
  • 2 ēd.k. čia sēklas
  • nedaudz vaniļas vai tonkas pupiņas, ja vēlies
  • 120 g melleņu (svaigi vai saldētu)
Pagatavošana

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Sagatavo mafinu pannu, izklājot to ar papīra formiņām vai sasmērējot ar eļļu. Lielākā bļodā sajauc abu veidu miltus, cukuru, jūras sāli, sodu un cepamo pulveri. Otrā bļodā sajauc jogurtu, olas, eļļu un mizas. Šķidrās sastāvdaļas iejauc sausajās sastāvdaļās, pēc iespējas mazāk maisot, bet tā, lai viss ir vienmērīgi sajaucies. Lai liekas, ka masa nav līdz galam izmaisīta. Pievieno čia, mellenes un samaisi. Sadali vienmērīgi pa formiņām, uzliec kokosriekstu pārslas (ja vēlies) un liec krāsns vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā. Cep apmēram 25 – 28 minūtes, līdz mafini kļūst zeltaini un pabakstot tos ar pirkstu, tie ir čagani stingri.

Pagatavošanas process
Gala rezultāts