VASARAS ZUPA

Siera bumbas, Smiltenes Piena jaunums, ir ļoti vienkāršs, bet īpašs produkts. Tas ir 100% siers, kas uzpūsts bumbas formā. Lieliska uzkoda un burvīga piedeva gan zupām, gan salātiem, gan sautējumiem. Piedāvājam pavārgrāmatu autores Signes Meirānes vasaras zupas recepti, kurai Smiltenes siera bumbas piedod īpašu garšas buķeti.
Izejvielas
  • 2 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļas
  • 500 g jauno kartupeļu, dažāda izmēra gabalos
  • 1 ēd.k. svaiga oregano, sakapāta (var aizstāt ar 1 tējk. timiāna lapiņām)
  • 2 ķiploka daivas, plānās šķēlēs
  • 1 - 1,2 l karsta dārzeņu vai vistas buljona
  • 600 g kukurūzas (var izmantot tvaicētu bio kukurūzu)
  • 20 g sviesta
  • jūras sals pēc garšas
  • svaigi malti pipari pēc garšas
  • paciņa Smiltenes Piena siera bumbas, nedaudz sadrupinātas
Pagatavošana

Katlā lej eļļu, pieliec kartupeļus un uz lielas liesmas apcep. Jācep tikai tik daudz, lai daži apakšējie kartupeļi paliek viegli zeltaini (tas piedod burvīgu garšu). Pielej buljonu, pieliec oregano, ķiplokus, kukurūzu un sāli. Vāri, kamēr kartupeļi palirk mīksti un daži, mazākie, pat izšķīst. Tas prasīs apmēram 20 minūtes. Beigās pieber piparus, pieliec sviestu un pavāri 2-3 minūtes. Pasniedz uzberot siera bumbas un zaļumus (kalnumētru, pavisam nedaudz dilles un baziliku).

Pagatavošanas process
Gala rezultāts